CLOWN MAZZEL, contactclown bij mensen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking.

 

Als clown Mazzel kom ik op locatie bij mensen met dementie of een (ernstig) verstandelijke beperking.
Clown Mazzel is een rustige clown. Ze is wat langzaam in haar lopen en haar bewegingen. Dat vertraagd en maakt, dat mensen waarbij prikkels te snel en heftig binnenkomen, haar als heel prettig ervaren. Bij Mazzel zijn zij heerlijk zichzelf, geen haast, niets hoeft en alles mag. Het mooiste contact ontstaat vanuit deze situatie.

Mazzel is een beetje traag van begrip en heeft ze soms wat hulp nodig bij situaties waarin ze verzeild raakt. Mensen willen haar heel graag helpen, ze is namelijk wat onhandig en klunzig.

Eerlijk en zuiver contact met mensen is heel belangrijk voor Mazzel.
Mazzel kan dicht bij de mensen komen, op een warme en vrije manier, waarbij zij zich helemaal kan inleven en daarmee haar clownspassie uitspelen in haar contact met mensen met een verstandelijke beperking of mensen met geheugenproblemen. Gesproken taal speelt geen rol, op respectvolle wijze contact maken en spelen met wat er vanuit de mensen komt, het echt zien van mensen en meegaan in hun beleving daarvoor is er geen taal nodig.

Alles mag er zijn, boosheid, verdriet, angst en blijdschap. Aandacht voor de mens met al zijn facetten telt. De verbinding maken door samen stil te zijn, samen uitbundig te zijn. Aandacht voor de (eigen) aardigheden van de mens tegenover haar.

Mazzel speelt vanuit verwondering, alles is nieuw, telkens weer en bij iedereen anders. Hierbij stemt zij altijd af op de persoon tegenover haar, “mag ik dichterbij komen?” of juist “wat afstand bewaren?”

Als clown in de zorg blijf ik mij ontwikkelen. Na mijn opleiding bij miMakkus heb ik bij heel veel docenten (weekend)workshops en losse lessen gevolgd. In juni 2020 heb ik het 1e jaar van de opleiding bij ClownSpirit afgerond, wat een mooie verdieping voor mezelf en zeker voor Mazzel.Ik heb ontzettend veel zin in het 2e leerjaar bij Kirsten waar ik volgend weekend aan begin en benieuwd wat ik weer allemaal leer.

Carla Strik, September 2020

Neem contact met me op, dan kunnen we samen kijken wat er mogelijk is:
mazzelcontactclown@gmail.com
0031627163887

Wil je nog meer over clown Mazzel ontdekken?

Surf dan naar:

https://www.youtube.com/watch?v=hyhbVxWLH84&t=2s&ab_channel=HarryActie

https://www.linkedin.com/in/carla-strik/

https://www.facebook.com/mazzelcontactclown

https://www.instagram.com/mazzel.contactclown/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.