Achtergrond ClownSpirit

clownSpirit LOGO ZONDER TEKSTClownSpirit is in 2005 opgericht door Kirsten Lüpke.
Daarvoor gaf Kirsten al een aantal jaren clownscursussen in diverse centra.
Nadat steeds meer cursisten vroegen om verdieping en dat binnen de kunstcentra niet mogelijk bleek, gaf Kirsten in 2004 haar eerste zelf opgezette jaartraining. Het oprichten van ClownSpirit was een organische volgende stap.

Vanaf 2008 begint Kirsten daarnaast samen te werken met Siebe Fockens. Ze beginnen met een zomer-intensive en breidden dat al snel uit naar ook een winter-3-daagse en een lente-weekeind voor stellen. In 2012 richtten zij de School voor Clown & Bewustzijn op, waar zij samen een tweejarige opleiding aanbieden. Haar werk onder ClownSpirit loopt ondertussen door op spaarstand.

Begin 2015 besluit Kirsten weer helemaal haar eigen pad te volgen en een punt te zetten achter de samenwerking. Ze gaat terug naar haar ClownSpirit-roots, vernieuwt haar website en ontwikkelt een nieuwe tweejarige clownsopleiding die zij samen met gastdocenten aanbiedt.

Sinds 2006 maakt ClownSpirit onder de naam ClownSpirit Productions ook theaterproducties, en in 2011 ontstaat het initiatief voor Walking as One.