Kirsten Lüpke

10743658_722442154498023_1628406196_nKirsten Lüpke (1963) is van huis uit dramadocente, trainer, coach en ‘gediplomeerde clown’.
Na haar theaterstudie geeft ze vanaf 1993 vele jaren theatercursussen en regisseert ze amateurtheatergroepen. Een paar jaar later ontdekt ze de clown. Al tijdens haar studie was zij geboeid door de raakvlakken tussen spel en spiritualiteit. De clown geeft haar precies de diepgang die ze zoekt. En na het doorlopen van de Nederlandse clownsschool heeft ze haar roeping helemaal gevonden. Algauw geeft ze alleen nog maar clownslessen en kort daarop richt ze ClownSpirit op. Daarnaast werkt ze 7 jaar in de School voor Clown & Bewustzijn.
Sinds meer dan 20 jaar geeft Kirsten nu een opleiding tot clown, trainingen, workshops en coaching op het gebied van clown, spel, communicatie en bewustwording en begeleidt ze met grote toewijding mensen op hun clowns- en bewustzijnspad.
Ze staat bekend voor haar vermogen om veiligheid en verbondenheid te creëren, voor haar fijngevoeligheid, haar mensenkennis en haar humor.

Daarnaast heeft Kirsten sinds 2006 haar eigen productiegroep waar ze thematische voorstellingen mee maakt, die ze in binnen-en buitenland speelt.  Ze heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld, sterk beïnvloed door de clownerie, nonverbaal, emotioneel, beeldend en muzikaal. Zeker geen klassiek clownstheater, ook geen mime… Kirsten noemt het ‘essentieël theater’.
Ben je nieuwsgierig? Klik dan hier.

Naast haar theater- en clownsopleidingen heeft Kirsten veel geleerd van onder meer: de 5 ritmes van Gabriele Roth, Biodanza, energiewerk volgens Bob Moore, Avatar®, het bewustzijnswerk van Diamond Logos en van de Zijnsoriëntatie, van tantra in het Centrum voor tantra Amsterdam en bij OshoLeela, de Galli-Methode van Johannes Galli, Feminine Power bij Katherine Woodward Thomas en Claire Zemmit, zelfrealisatie bij Angelo Vasalos (Heart of awakening)

Om ook mensen in aanraking te brengen met de transformerende kracht van spel, die niet open staan voor de clown, heeft Kirsten begin 2015 nog een ‘zusterbedrijf’ opgericht.  Na een paar jaar is haar focus nu echter weer helemaal bij ClownSpirit en de voorstellingen die ze maakt.
Ben je daar toch naar benieuwd kijk dan hier: Play to Be.

En mocht je zin om meer over de biografische achtergrond van Kirsten te lezen, die haar gebracht heeft bij wat ze nu doet, dan kun je lezen op de website van Play to Be lezen, klik hier