Dark Shades of Light

 

TRAILER:

Speelijst 2019/2020: 

meer data volgen…

Zaterdag 14 september 20.00 uur: Theater Kumulus, Herbenusstraat 89, Maastricht
Reserveren:
darkshadesoflight@gmail.com

Zaterdag 21 maart 2020  20.00 uur: Theater in de List, Hannover/Duitsland Reserveren klik hier!

Speelijst 2018/2019: 

Zaterdag 24 november 2018  20.00 uur: Parnassos, Kruisstraat 201, Utrecht 2019

Zondag 20 januari  19.30 uur: Theater Kumulus, Herbenusstraat 89, Maastricht Reserveren: darkshadesoflight@gmail.com

Zaterdag 16 februari  20.00 uur: Theater in de List, Hannover/Duitsland Reserveren klik hier!

Zaterdag 30 maart  20.00 uur: Theater CCAmstel, Cullinanplein 1, Amsterdam Reserveren klik hier!

Dark shades of light

Waar ontvlamt het gedoofde licht? En hoe donker kan het worden voordat ogen weer gaan zien?

“Dark shades of light” is een fantasie over het leven en sterven van meneer de Wit en wat aan zijn leven voorafging. Het publiek wordt door de spelers meegenomen in een intense ontdekkingsreis naar de essentie van het menselijke lijden.

Wie licht wil gaan geven, moet het branden verdragen” Viktor Frankl, Ausschwitz-overlevende

Maak kennis met meneer De Wit, een oude man met een veelbewogen leven. De voorstelling begint waar zijn leven op het punt staat om te eindigen. Als hij plotseling sterft gaat er een wereld voor hem open. Flashbacks volgen elkaar in rap tempo op, waarbij zijn eigen leven zich bijna onmerkbaar vermengt met dat van zijn ouders. Gaandeweg ontdekt meneer De Wit de samenhang en essentie van  belangrijke momenten uit zijn leven en wat daaraan voorafging. En uiteindelijk ook de lichtheid van zijn eigen bestaan.

Meneer de Wit’s innerlijke reis neemt het publiek mee langs thema’s als schuld en onschuld, dader- en slachtofferschap, macht en onmacht, oorlog en vrede, angst en liefde. We zien hoe de verwoeste pogingen om aan het lijden te ontsnappen alsmaar meer lijden creëren. In de voorstelling worden zowel de duisternis als het licht omarmd, drama en humor gaan hand in hand.

“Dark shades of light” is essentiël theater. De mooie muziek en intense beelden, niet door woorden vertroebeld, voeren het publiek mee in een achtbaan aan emoties waaraan geen ontsnappen is. De bijzondere figuren die door de scénes heen fladderen en die in de grootste ellende de schitterende essentie van het leven niet kwijtraken, verraden ons de clowneske wortels van de spelers en de regisseuse.

 

“Dark shades of light” wordt gespeeld door 6 spelers. De voorstelling duurt ongeveer 110 min, met tussenin een pauze. Hij is in maart 2018 in première gegaan.

klik hier voor een fotoboek van deze voorstelling